Welkom

Coachpraktijk 'Power Of Mind'   

   Hypnotherapie - Life Coach - Jongerencoach  
         Workshops      


                   


De WEG van DENKEN naar VOELEN & DOEN

Ondersteuning bij ...

Angsten en Angststoornissen

Bijna iedereen heeft er wel eens te maken met een angst, je bent ergens bang voor. Bij sommige mensen overheerst deze angst waardoor het normaal functioneren in de weg komt te staat. Zij zijn niet meer in staat om bijvoorbeeld te werken of deel te nemen aan het normale sociale leven.

De angststoornis gaat hun leven als het ware beheersen en waar je bewust geen grip op hebt. Dit leidt in de meeste gevallen tot vermijdingsgedrag.

Bij een angststoornis hoort een onaangenaam gevoel, vaak een fysieke uiting en reactie op die angst. Het is als het ware een signaal dat aangeeft “tot hier en niet verder”. Fysieke (lichamelijke) klachten zijn vaak hartkloppingen, zweten, duizeligheid en pijn op de borst. Soms zijn de spanningen voelbaar door het gehele lichaam.


Angst, een positief bescherming van het lichaam (als we er naar luisteren)

Stel dat we nergens bang voor zouden zijn en angsten niet zouden bestaan. We zouden elke dag weer ons leven in de waagschaal stellen. Angsten weerhouden ons ervan om iets te doen. Wanneer iemand vliegangst heeft, dan zal deze persoon zich niet begeven in een vliegtuig.


Wanneer die persoon niet in een vliegtuig stapt, zal hem ook niets overkomen. De angst heeft hier een “beschermende” functie maar kan hinderlijk zijn als we ons voor het werk regelmatig in het buitenland moeten bevinden.


Wat kan hypnotherapie  bij Angsten voor mij doen ...

Wanneer we in plaats van een ongewenst, negatief gevoel een positief gevoel ervaren waarbij we ons kalm, ontspannen en comfortabel voelen, is de angst niet meer aanwezig.

Persoonlijke groei en Ontwikkeling

Mensen willen persoonlijke groei door zich te ontwikkelen op één of ander gebied. Dat kan zijn op gebied van bijvoorbeeld communicatie, relaties, beter omgaan met collega’s, leidinggevende capaciteiten versterken,
Spirituele ontwikkeling of prestaties verbeteren. Soms blijft het bij voornemens
en komt men niet tot daadwerkelijke actie om die persoonlijke groei te realiseren omdat ‘iets’ hen tegen houdt.

Dat iets is meestal moeilijk te benoemen omdat men niet weet wat er precies voor zorgt dat het er niet van komt om te groeien door zich te ontwikkelen. Dat ‘iets’ zit ergens verborgen in ons onderbewustzijn en het kan bijvoorbeeld te maken hebben met angst, onzekerheid of met een stemmetje dat zegt: ‘het lukt jou toch niet’ iets wat misschien je vader of je moeder vroeger ook tegen je zei.

AFHANKELIJK ZIJN van anderen & jezelf afhankelijk MAKEN


Afhankelijk zijn van anderen of afhankelijkheidsrelaties creëren en in stand houden ondermijnen een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen.


Maar hoe onstaat afhankelijkheid en wat is eraan te doen?

Afhankelijkheid is:  ik stel mij op onder de ander. 

Wat je op dat moment doet is:
  • je maakt jezelf kleiner dan de ander (terwijl dat nergens voor nodig is)
  • je maakt de ander groter en belangrijker dan hij in werkelijkheid is

Jezelf ondergeschikt maken betekent dat je te weinig ruimte inneemt en jezelf wegcijfert.


Omgaan met STRESS

Dit kan ontstaan door een teveel aan prikkels, maar vooral door hoe je op stress reageert. De manier van reageren is geautomatiseerd en wordt niet altijd herkent.

Dat komt doordat je meestal op dezelfde manier reageert in vergelijkbare situaties en dit dus ‘normaal’ voor jou is. Het is jouw normale manier van reageren. Wat normaal voor jou is wordt bepaald door je eerdere ervaringen in je leven, wat heb je meegemaakt en hoe ging je daar mee om.


Het zijn gedragspatronen geworden. Gedragspatronen kun je veranderen en met hypnotherapie
gaat dat het snelst.

EXAMENVREES en FAALANGST

Examenvrees kan verschillende oorzaken hebben. Bij jongeren geldt dat ze al vanaf hun schooltijd moeten presteren. Maar als dat eens mislukt, dat denken ze vaak ‘ik kan dat niet’, wat vervolgens een blokkade opwerpt.

Door die spanningen vergeten ze dingen vaak, ze kunnen bepaalde stof niet in hun geheugen opslaan, of het boek wat ze moeten lezen lukt niet.
Kortom, stress op stress.
GEWICHTSCONTROLE & SUIKERVERSLAVING

Snoep/eet jij ook als beloning, troost of uit gewoonte ...

Bij overgewicht spelen eetgewoonten, emoties en stress een rol.

Soms zijn er ook saboterende overtuigingen en blokkades op onderbewust niveau.

Overgewicht kan zelfs bewust dienen als buffer tegen allerlei invloeden van buitenaf.


Al deze dingen maakt afvallen en op gewicht blijven heel moeilijk of zelfs onmogelijk. Maar met hypnotherapie is dit goed aan te pakken zodat het geen invloed meer heeft op jou. Het resultaat is dat je meer zelfvertrouwen hebt, emotioneel meer in balans bent en sterker in je schoenen staat. 


Hierdoor gaat het kiezen voor een gezonde eet- en leefwijze als vanzelf. Het gevolg is dat je geleidelijk aan gewicht zal verliezen totdat je het voor jou ideale gezonde gewicht hebt bereikt. Omdat je lichaam de tijd krijgt om aan de nieuwe situatie te wennen blijft je huid strakker en zal je, als je eenmaal op je ideale gezonde gewicht bent, op dit gewicht blijven.

Het bekende jo-jo effect zal wegblijven.

ZELFVERTROUWEN

Zelfvertouwen speelt een belangrijke rol in ons leven. Wat we bereiken in ons sociale en professionele leven is grotendeels afhankelijk van het vertrouwen dat we in ons eigen kunnen in onze eigen talenten hebben. Iemand met gebrek aan zelfwaarde of een negatief zelfbeeld zal zich geremd voelen om de dingen te bereiken die hij of zij voor ogen heeft.


Onderliggende problemen, herinneringen of gevoelens liggen vaak aan de basis hiervan.


Hooikoorst en Allergie

Wanneer hooikoorts toeslaat, wordt het immuunsysteem actief. In volle actie transporteert het bloed mestcellen naar de neus. Deze geven daar histamine af.

De bloedvaten verwijderen zich en het slijmvlies zwelt op.


Je ervaart dat je neus verstopt geraakt en het voelt alsof hij bezis is verkouden te worden. Omdat de slijmvliezen opgezet zijn, kunnen de bijholten niet meer voor gezonde luchtcirculatie zorgen, waardoor er een nog verstopter gevoel ontstaat.

De neus voelt branderig en loperig, alles komt dicht te zitten. Er ontstaat een druk op het gezicht.  Dit gebeurt allemaal, omdat het immuunsysteem probeert de 'pollenaanval' in de kiem te snoeren.

Wat kan hypnotherapie  bij Allergie & hooikoorts voor mij doen ...

Daar waar medicijnen vaak de symptomen van een allergie onderdrukken, kan hypnotherapie ervoor zorgen dat de overgevoeligheid voor allergenen volledig verdwijnen*.

Hypnotherapie werkt aan het versterken van het immuunsysteem in het algemeen maar ook specifiek aan de overgevoeligheid voor een bepaalde stof.  Verschillende klanten zijn met  hypnotherapie behandelingen definitief verlost van hun allergie of allergische reacties zijn dusdanig verminderd dat zij er geen hinder meer van ondervinden.

SPANNINGSHOOFDPIJN EN MIGRAINE


Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben: spanning, vermoeidheid, overinspanning van de ogen, als bijkomende symptoom van verkoudheid, griep, koorts en lichte ziekten, constipatie, hoge bloeddruk, voedselallergie ...


Een andere mogelijkheid is dat gezichtspieren gespannen blijven na een emotie of een langdurige periode van spanning en inspanning. In spannende situaties trekken normaal gesproken de gezichtsspieren amen, om zich na een vecht- of vluchtreactie weer te ontspannen. Wanneer deze spieren zich na afloop niet ontspannen, kan uit eindelijk spanningshoofdpijn ontstaan. Chronische hoofdpijn kan door middel van hypnotherapie behandeld worden.