Welkom

Coachpraktijk 'Power Of Mind'   

   Hypnotherapie - Life Coach - Jongerencoach  
         Workshops      


                   


De WEG van DENKEN naar VOELEN & DOEN


Ieder boek heeft mij een stukje dichter gebracht,
tot de persoon die ik vandaag ben.

Ik hou ervan om nog een boek in de hand te nemen en me heerlijk te nestelen in de zetel.
Mijn gevoel te volgen & lezen wat ik nodig had.

De boekenkast groeit met de jaren ;), 
vandaar dat er verschillende boeken te koop zijn,
die op zoek zijn naar een nieuw leven
waar ze nieuwe mooie mensen kunnen laten groeien 🧡.
(Prijzen zijn excl. verzendingskosten + 6 euro of gratis afhalen op afgesproken tijdstip)
Aankoop van de boeken kunnen ook op factuur.

Werkboek chakra
Auteur: Anodea Judith
Taal: Nederlands


Nieuwprijs: 27,99€ -  Vraagprijs: 7,00€

Chakra betekent wiel of draaikolk in het Sanskriet. De zeven chakra's zijn centra van energie in het menselijk lichaam. Anodea Judith, psycholoog, ziet het het chakra systeem als sleutel tot kennis en geestelijke groei. Wanneer er in een chakra blokkades optreden kun je door gerichte meditatie en yogaoefeningen uit dit boek werken aan het openen van de chakra. Op die manier bevrijd je jezelf van frustraties, oude patronen en belemmerende overtuigingen.


De DNA-code van de ziel jouw unieke levensopdracht onthuld
Auteur: William Gijsen
Taal: Nederlands

Nieuwprijs: 23,50€ - Vraagprijs: 7,00€

Een 'goed mens' zijn, wat is dat? Voortdurend worstelen we met dilemma's. Als we assertief zijn, zijn we dan nog wel verdraagzaam? Als we onze eigen keuzes maken, zijn we dan wel sociaal genoeg? Als we onze boosheid verwoorden, zijn we dan nog wel liefdevol? Als we ons laten gelden, missen we dan voldoende mededogen? Als we onze grenzen stellen, is onze liefde dan nog onvoorwaardelijk? Als we voor onszelf kiezen, zijn we dan egoïsten? Allemaal dilemma's waar spirituele kennis tot op heden geen duidelijkheid over geeft.

In dit inzichtelijke boek openbaren de meesters dat iedere ziel een eigen unieke levensopdracht heeft, die afhankelijk is van de persoonlijke evolutie door onze vroegere incarnaties heen. Daardoor is dat wat 'goed' is voor de een, dat niet vanzelfsprekend ook voor de ander. 'De DNA-code van de ziel' laat zien wat de verschillende wegen naar eenheid zijn en hoe we deze kunnen bereiken door 'mens' te zijn. Laat dit boek je wegwijs maken in je pogingen om te leven volgens jouw ziel.

William Gijsen en Joke Dewael leggen zich in het Centrum voor Spiritueel Inzicht toe op spiritual coaching en zingevingstherapie. Sinds 1994 maken zij gebruik van de openbaringen door Meester Anthon over de evolutie van de ziel en het nieuwe tijdperk.


Het glutengevaar de sluipmoordenaars van je brein: de onthutsende waarheid over granen, koolhydraten en suiker
Taal: Nederlands

Nieuwprijs: 34,99€ - Vraagprijs: 7,00€

Je brein, dat ben je zelf. Hoe houd je je hersenen gezond? Hoe houd je je denkvermogen en je emotionele stabiliteit in stand?

Het glutengevaar gaat over het baanbrekend hersenonderzoek van de Amerikaanse neuroloog dr. David Perlmutter. Hij heeft het wetenschappelijk bewijs gevonden dat granen, koolhydraten en suiker gevaarlijk zijn. Eigenlijk alle voedsel dat gluten bevat. Gluten zetten namelijk bepaalde hersencellen in werking die daardoor ontstoken raken en zo het eigen brein aanvallen: een soort auto-immuunreactie.

Zijn advies is daarom: eet geen brood, pasta of suiker meer. Binnen dertig dagen zijn dan je hersenen gezond. Iedereen met een breingerelateerd probleem (bijvoorbeeld slapeloosheid, ADHD, vergeetachtigheid, migraine, depressie) heeft baat bij een glutenvrij leven.

In dit boek lees je niet alleen Perlmutters theorie, maar ook patiëntenverhalen en recepten. Het is zonder meer interessant voor alle lezers van Wij zijn ons brein van Dick Swaab.
Liefdevol opvoeden, een kunst op een zinvolle manier grenzen stellen en daarbij je goede humeur bewaren
Auteur: E. Kessler

Nieuwprijs: 14,90€ - Vraagprijs: 7,00€

Contact is voor kinderen net zo belangrijk als ademen, eten en slapen. Zonder aandacht voelen kinderen zich verloren en worden bang. Vooral bij kleine kinderen kan deze gemoedstoestand extreem bedreigende vormen aannemen. Veel jongeren en pubers die te weinig lichamelijk, verbaal of visueel contact hebben gaan de aandacht trekken door grenzen te overschrijden.


Ik kies voor mijn talent 
Auteur: Luk Dewulf
Taal: Nederlands


Nieuwprijs: 22,50€ - Vraagprijs: 7,00€

Wat zijn jouw talenten? Hoe kun je ze herkennen thuis en op het werk? Hoe haal je meer uit je talenten? Waar komen je talenten helemaal tot hun recht?
Deze toolbox met 40 duidelijk omschreven talenten en hefboomvaardigheden helpen je om aan de slag te gaan met je talenten.
Met inspirerende werkvormen en tools om individueel, in team, in coaching te gebruiken.
De kracht van stress Stress als springplank naar gezonheid en geluk
Taal: Nederlands

Nieuwprijs: 19,95€ - Vraagprijs: 7,00€

Vroeg of laat krijgt iedereen in zijn leven te maken met moeilijke omstandigheden die stressgerelateerd zijn. De kracht van stress zoekt naar de oorzaken van stress in onszelf en is heel oplossingsgericht. De auteur begon haar loopbaan als arts. Ze behandelde mensen met migraine, maagzweren, hyperventilatie… Tot ze merkte dat de klachten bij deze mensen
vaak in een andere vorm terugkwamen. Omdat ze steeds meer mensen met psychosomatische klachten over de vloer kreeg, ging ze zich meer richten op het psychologische aspect van stress. Vandaag slaat ze de brug tussen dit psychologische en het fysieke aspect van stress. Dat maakt van dit boek de complete gids voor wie zijn stressproblemen, zijn burnout, zijn depressie... eindelijk wil aanpakken.
Fit Zijn In Je Hoofd
Geestelijk gezond in 10 stappen
Auteur: Guy van Gestel
Taal: Nederlands

2dehands: 12,50€ - Vraagprijs: 5,00€

en ondersteunend stappenplan om je goed in je vel en fit in je hoofd te voelen
Met openhartige getuigenissen, hartelijke verhalen van BV’s en deskundige tips
Eén op zes Belgen worstelt met een depressie. Drie op vijfentwintig hebben ooit zelfdoding overwogen. De preventie van psychische problemen is een topprioriteit geworden in ons land.
Fit zijn in je hoofd. Geestelijk gezond in tien stappen zet je op weg naar een evenwichtig leven. Put moed uit de herkenbare getuigenissen van mensen die een persoonlijke crisis overwonnen hebben. Verruim je blik door te luisteren naar experts die de ‘problemen’ deskundig toelichten. Leef mee met de gedurfde getuigenissen van bekende Vlamingen zoals Steve Stevaert, Ivan Sonck of Phara de Aguirre die openhartig vertellen over hun crisiservaringen. Ga concreet aan de slag met een schat aan praktische tips en contactgegevens. En vergeet niet: geluk is een werkwoord.
De huidige samenleving heeft dringend nood aan een correcter beeld van de geestelijke gezondheidszorg. Dit boek maakt taboes bespreekbaar en informeert over hoe het Bruto Nationaal Geluk in België te vergroten.
GUY VAN GESTEL is journalist en schreef al meerdere boeken over psychische problemen. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid en sluit aan bij de actie ‘Fit in je hoofd, goed in je vel’ van het Vlaams Ministerie van Welzijn.

Praktijkboek gestalt
Taal: NederlandsNieuwprijs: 55,00€ - Vraagprijs: 21,00€

Het Praktijkboek gestalt wil aan professionals die met mensen werken de gestaltbenadering bekendmaken. Dit praktijkboek, geschreven door 27 Nederlandse en Vlaamse gestalttherapeuten, trainers en counselors, brengt de gebieden naar voren waarop de gestaltbenadering werkzaam is en die vaak voor de buitenwereld te weinig zichtbaar zijn: van meer theoretisch tot praktisch, van psychotherapeutisch tot counseling, van avontuurlijk tot kunstzinnig. De gestaltbenadering kent men vaak alleen maar in de vorm van gestalttherapie die men dan bovendien soms nog beschouwd als een alternatieve, weinig praktisch bruikbare 'therapie,' bedoeld om zelfontwikkeling te bevorderen. Dit boek wil aantonen dat de gestaltbenadering v l meer is dan dat.

Handboek gestalttherapie
Auteur: C. Hatcher
Taal: Nederlands


Nieuwprijs: 23,90€ - Vraagprijs: 7,00€de AD(H)D survivalgids
(voor kinderen)
Auteur: J.F. Taylor
Taal: Nederlands


Nieuwprijs: 11,95€ - Vraagprijs: 5,00€

Vind je het moeilijk om aandachtig te zijn of om stil te zitten? Brullen ze soms naar je omdat je praat in de klas of rondloopt? Ben je dikwijls met je gedachten ergens anders? Wanneer ze bij jou ADD of ADHD hebben vastgesteld, dan is dit een boek voor jou. Kijk binnenin en ontdek: - Wat ADD en ADHD betekenen en niet betekenen - hoe je het iedere dag thuis, op school of met vrienden wat beter kan laten gaan - hoe je kan omgaan met gevoelens als boosheid, zorgen en verdriet - weetjes over de geneesmiddelen die kinderen met ADD en ADHD gebruiken - een lijst van voedingsmiddelen die kunnen helpen - grappige quizzen die je helpen herinneren aan wat je hebt geleerd - en nog veel meer. Dit boek is speciaal voor jou geschreven. Maar deel het met je ouders of een andere volwassene. Praat er samen over en probeer wat uit. Je wordt er samen sterker van en bovendien kan je er nog plezier aan beleven ook. Besef maar dat je niet alleen voor staat. heel wat kinderen hebben ADD of ADHD. Met een beetje moeite hebben ze geleerd om te slagen. Jij kan dat ook!Kiezen voor geluk - Een boek voor een beter leven
Auteur: Kay Pollak
Taal: Nederlands

Nieuwprijs: 22,50€ - Vraagprijs: 7,00€

Kiezen voor geluk leert je als mens te groeien en jezelf te ontwikkelen. Het geeft je gereedschap waarmee je je ware ik zult ontdekken. Voor meer plezier in je dagelijks leven waardoor je vrijer en gelukkiger zult zijn.

Kiezen voor geluk is geschikt voor iedereen die zichzelf wil leren kennen en wil groeien in de ontmoeting met anderen. De vele oefeningen helpen hierbij.

Kay Pollak werd in 1938 in Göteborg in Zweden geboren. Hij werkt al decennialang als regisseur voor tv en film. Zijn prachtige film As it is in Heaven werd genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film.

Voeding volgens de vijf elementen inleiding in de traditionele Chinese voedingsleer
Auteur: B. Temelie
Taal: Nederlands

Nieuwprijs: 15,00€ - Vraagprijs: 5,00€

De door Barbara Temelie beschreven voedingsleer volgens de vijf elementen berust op de eeuwenoude schat aan ervaringen van de traditionele Chinese geneeskunde. De principes van deze voedingsleer, die geen strenge verboden kent, worden in China tot op vandaag onveranderd toegepast in de keukens van gezinnen, restaurants en ziekenhuizen. Zij zijn baanbrekend, omdat zij de energetische werking van voedingsmiddelen op de voorgrond plaatsen en laten zien hoe wij met behulp van deze voedingsleer onze lichamelijke en geestelijke activiteiten, onze gevoelens en ons gedrag in de samenleving kunnen beïnvloeden.

Wat Barbara Temelie aan informatie en aanwijzingen geeft, is geen nieuw gezondheidsdieet, vol van ge- en verboden en uitwijdingen over mineralen, vitaminen e.d., maar een uit de ervaring geboren holistisch voedingssysteem dat weinig tijd vraagt, culinair zeer aantrekkelijk is - copieuze maaltijden van tijd tot tijd niet schuwt - maar dat nooit tot oververzadiging of overgewicht leidt.
Dit volledig aan de westerse lezer en zijn keuken aangepaste boek bewijst eens te meer dat gezondheid, prestatievermogen, een kwalitatief rijk leven en harmonieuze relaties gen toeval zijn, maar vooral het resultaat van verstandige voedings- en leefgewoonten.

Voeding volgens de Vijf Elementen is niet alleen voor leken leerzaam, maar tevens voor allen die diëtistisch en therapeutisch werkzaam zijn.

Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? Kies je richting en begin opnieuw 
Auteur: Inez van Oord
Taal: Nederlands

Nieuwprijs: 23,99€ - Vraagprijs: 7,00€

Dit boek helpt je richting te kiezen in je leven en opnieuw te kunnen beginnen. Hoe? Met de praktische tips van Inez van Oord. Ze vertelt in dit boek over haar levenslessen als een reis door de levenscirkel. Haar verhaal gaat over succes en verlies, over het opzetten van de magazines Seasons en Happinez en over de manier waarop ideeën tot stand komen.

Inez doet een oproep om woorden als bezieling, verbeelding en verbinding weer in je leven te integreren. Het gaat om de eenvoudige vraag: waarom doe ik wat ik doe? Gaat het alleen over 'ik', of ook over idealen, over verbinding maken? Hoe laat je je waarden zien in je doen en laten?
Als je op die manier naar je levenscirkel gaat kijken, wordt die cirkel een innerlijke richtingaanwijzer, een kompas. Niet om je naar het noorden of zuiden te sturen, maar naar het midden. Naar de essentie die in het midden te vinden is, de meest waardevolle plek waar alles samen komt. De mooiste plek om te zijn.

Leef en eet volgens jouw identiteit een doe boek voor zelfontplooiing zelfkennis en heling
Auteur: Edith Moereels
Taal: Nederlands

Nieuwprijs: 45,00€ - Vraagprijs: 7,00€

Leef en eet volgens jouw identiteit biedt een mogelijke weg om jezelf te worden, geheeld te worden, als uniek wezen. Vanuit elkeens persoonlijke kenmerken en identiteit krijgt de lezer legio tips en oefeningen op maat. Voedings- en bereidingstips, natuur, tekenen, kleur,... en veel meer vormen de onderdelen van een volstrekt unieke zelf-therapie.


Auteur
Edith Moereels heeft zich als biologe en plantkundige jarenlang verdiept in het verband tussen voeding, gezondheid en identiteit. Ze brengt verruimende inzichten, ontwart op een boeiende manier het kluwen over voeding en legt verrassende verbanden met filosofieën zoals de geesteswetenschap van Rudolf Steiner. Edith Moereels’ 33-jaar lange onderzoek, workshops en consulatiepraktijk resulteerde in dit unieke doe-boek.


Hormoonbalans voor vrouwen
Auteur: Ralph Moorman
Taal: Nederlands


Nieuwprijs: 21,00 € - Vraagprijs: 7,00€

Hormonen. Wat zijn het eigenlijk, wat doen ze en waarom? Maar vooral: wat als er hormonaal iets scheef gaat? Wat als de hormonen uit balans raken? Dan ontstaan er klachten of zelfs ziekten. Hoe je die kunt voorkomen of oplossen, daar gaat dit super praktische boek over.
Elke vrouw kent de soms genadeloze invloed van weerspannige hormonen. Een niet goed functionerende hormoonhuishouding kan klachten en ziekten op allerlei vlakken veroorzaken. Zowel fysiek als mentaal. In

Hormoonbalans voor vrouwen nemen we 38 veel voorkomende klachten en ziekten bij vrouwen onder de loep; van acne tot overgangsklachten of moeilijk zwanger kunnen worden, van pijn bij het vrijen tot PMS of depressie en van vaginale schimmelinfecties tot cellulite of afwijkende uitstrijkjes. We zoeken de diepere oorzaak, en leggen uit hoe je deze klachten zelf aan kunt pakken. Zo kom je er écht van af.

Want het fijne is: je kunt er veel meer aan doen dan je denkt. Of dan de meeste artsen denken. Naast medicatie valt er ontzettend veel winst te behalen op het gebied van bijvoorbeeld voeding en beweging. Sterker nog, in veel gevallen maakt een verandering in de levensstijl medicatie overbodig.
In Hormoonbalans voor vrouwen lees je hoe je dat zo eenvoudig mogelijk kunt bereiken. Wat kun je beter wel of juist niet eten? Welke supplementen kunnen helpen? En welke vormen van beweging en sport? Concrete tips, helder advies en veel voer (letterlijk en figuurlijk) om over na te denken brengen je hormonen terug in balans. Vaak zonder tussenkomst van medicijnen. En dat voelt gezonder, natuurlijker, energieker en gelukkiger.

Uniek aan het boek is de dubbele aanpak die veel verder gaat dan alleen de medische: een arts én een coach op het gebied van voeding en levensstijl hebben hun kracht en kennis gebundeld. Dit boek is daar het resultaat van. De auteurs van het boek, ir. Ralph Moorman en drs. Barbara Havenith, hebben beiden jarenlang kennis verzameld en ervaring opgedaan op dit specifieke kennisgebied. Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog/ gezondheidscoach. Barbara Havenith is gynaecoloog/ vrouwenarts.

Dru Yoga - Stilte in beweging
Auteur: C. Barrington
Taal: NederlandsNieuwprijs: 21,50€ - Vraagprijs: 7,00€

Hoe zorg je voor rust en zelfvertrouwen wanneer alles om je heen in hoog tempo verandert?
Deze vraag is voor iedereen actueel.
Dit boek bied praktische en toegankelijke Dru Yoga technieken die helpen om stress te bestrijden en stilte te ervaren op ieder moment van de dag. Ze zijn geschikt voor beginners en gevorderden, voor jong en oud. Vloeiende bewegingen kenmerken deze vorm van yoga, die ook wel de yoga van het hart wordt genoemd. Ze helpen om de spanning los te laten en je rustiger te voelen, ook als er hoge eisen aan je worden gesteld.

In 'stilte in beweging' vind je drie soorten oefeningen die lichaam en geest snel nieuwe energie geven:
* activeringsoefeningen
* houdingen en bewegingsreeksen
* ontspanning en meditatie

Dit boek biedt adviezen voor een gezonde leefstijl. Het is zo ingedeeld dat je makkelijk een eigen programma kunt samenstellen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste mensen die Dru Yoga eens per week beoefenen, al duidelijk resultaat merken.

Brainpower Van Week Tot Week
Auteur: Bill Lucas
Taal: Nederlands

Nieuwprijs: 12,40€ - Vraagprijs: 5,00€
indien je veel narcoses achter de rug hebt, is dit een fijn boekje op je 'brain' terug in het 'nu' te krijgen. Leuke oefeningen

Dit boek omvat een stapsgewijs, 52-delig programma om uw geestkracht te vergroten. Het behandelt alle relevante vaardigheden, waaronder: concentratie, leren, geheugen, lateraal denken, creativiteit, communicatie, probleemoplossend vermogen, vinden van win win oplossingen en aanpassen aan veranderende omstandigheden. Het behandelt ook eenvoudige methoden om de geest tot rust te brengen. Elke week leert u meer hoe u de rest van uw leven een intelligenter mens wordt.

Grip op je leven 100 ideeën om aan je depressie te ontsnappen
Auteur: Carine Noel
Taal: Nederlands

Nieuwprijs: 11,99€ - Vraagprijs: 5,00€

Grip op je leven bevat vele tientallen, aan de praktijk getoetste suggesties om het dagelijks leven vorm te geven. Ze kosten weinig of geen geld. En iedereen kan ze toepassen. Dus in plaats van 's morgens in bed te blijven (wat depressieve mensen vaak doen) of juist 's avonds niet te gaan slapen (ook al zoiets) of maar een beetje rond te hangen, wordt de lezer aangemoedigd initiatief te nemen. Geen grote, wereldbestormende ideeën, maar kleine, praktische suggesties. Dagelijks een eindje wandelen. Iets kleins in de tuin gaan doen. En door middel van mindfulness leren ontspannen door je te concentreren op iets leuks en eenvoudigs.
Het is een praktisch boek van een ervaringsdeskundige.

Het boek geeft een beknopte theoretische achtergrond vanuit psychiatrie en psychotherapie. En voor de lezer geldt: elke reis begint met een enkele, kleine stap.


Nee ! een boek over Nee en Ja zeggen
Taal: Nederlands


Nieuwprijs: 15,50€ - Vraagprijs: 7,00€

Hartgrondig Nee! roepen kunnen kleuters goed, liefst midden in de supermarkt. Nee zeggen is makkelijk als het om andijvie eten gaat. Maar tegen de buurjongen die met jóúw bal wil spelen is een fluisterend Nee al heel moedig. Tegen die tante met knuffeldrang is Nee zeggen vaak ongewenst. En wat als een bekende heel aardig vraagt of hij je billen mag zien?

Als ouder, kleuterjuf of verzorger wil je kinderen leren op de juiste momenten Nee en Ja te zeggen, zonder ze bang te maken voor zij die het minder goed menen. Wanneer zeg je Nee, wanneer zeg je Ja en vooral: hoe zeg je het?

Licht en humoristisch prentenboek over weerbaarheid.

'In de praktijk blijkt het boek ook een uitstekend hulpmiddel te zijn voor ouders en leerkrachten.'
Leeuwarder Courant

'Een uitstekend prentenboek over dit belangrijke thema.'
Margriet


Loslaten en genezing ervaren in twaalf stappen weer gezond worden
Auteur: Susanne Huhn
Taal: Nederlands


Nieuwprijs: 8,99€ - Vraagprijs: Gratis
Koop je een ander boek & is deze nog vrij, dan krijg je deze erbij (bij interesse)

Ken je het gevoel dat je wel een vermoeden hebt wat je moet doen en laten om gezond te worden, maar dat je niet de kracht hebt om dat echt uit te voeren?
Susanne Hühn past in dit boek de beproefde twaalfstappenmethode toe om je meer genezing en levenskracht te geven. Ze laat zien hoe lichaam, ziel en geest samenhangen en wat er gebeurt als je deze samenhang negeert, wat mensen heel vaak doen. Je leert beter voor jezelf te zorgen, los te laten wat schadelijk voor je is, en te doen wat bevorderlijk is voor je gezondheid en genezing.
Susanne Hühn kwam in haar persoonlijke ontwikkeling een zelfhulpgroep tegen, die een fascinerend genezingsprogramma vol wijsheid en eenvoud volgde. Toen ze de effectiviteit van het programma zelf had ervaren, wilde ze doorgeven
wat ze geleerd had - op basis van doorleefde spiritualiteit. Ze schreef daarom deze prettig leesbare handleiding over hoe we met onszelf en ons leven kunnen omgaan.
Susanne Hühn is de auteur van het succesvolle boek Loslaten en leren vertrouwen.

Heel jezelf - heel de wereld ho'oponopono:
Taal: Nederlands


Nieuwprijs: 21,00 € - Vraagprijs: 7,00€
(zonder cd)

HO'OPONOPONO:
HET HAWAÏAANSE PAD NAAR GELUK, VREDE EN HARMONIE
Met oefeningen, sprekende voorbeelden en talrijke verhalen uit de praktijk
'Ik nodig je uit om je open te stellen voor een nieuwe manier van denken'
Ho'oponopono is een eenvoudige traditionele vorm van healing waarmee de eigen persoonlijke problemen, evenals onderlinge conflicten kunnen worden opgelost.

Het lijkt een zeer voor de hand liggende, simpele techniek, maar Ulrich Emil Duprée weet hierin een bijzondere diepgang te bereiken: 'Als wij lijden dan voegen we toe aan al het leed in de wereld, en als het ons lukt om innerlijke vrede te ervaren dan vermeerderen we daarmee ook de totale wereldvrede - op een heel eenvoudige manier.'

Ho'oponopono is een eeuwenoud ritueel uit Hawaï, met een krachtige werking op het onderbewuste. Je vergeeft jezelf en anderen onvoorwaardelijk, waardoor je dichter bij je ware zelf komt.

Ho'o betekent 'doen', 'veroorzaken'; pono betekent 'goed', 'harmonisch'; de herhaling hiervan geeft een versterkend effect, waarmee wordt bedoeld 'alles weer in evenwicht brengen'. Het is een eenvoudig en effectief ritueel dat door iedereen kan worden uitgevoerd.

Ho'oponopono kan ook gebruikt worden als hulpmiddel bij conflictoplossing door familieopstellingen.

Wanneer je iemand veroordeelt, dan kun je je vergissen. Wanneer je iemand vergeeft, vergis je je nooit.