top of page

Hoogsentiviteit als Kracht

konijnen

Label

Mensen die hoogsensiteif zijn en die het label voor het eerste tegenkomen, weten al jaren dat ze veel gevoeliger zijn dan anderen.  Dat krijgen ze via opmerkingen geregeld te horen.  Pas als ze boeken gaan leven val hun euro en herkennen ze zich er echt in. 

sappig

Hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid

Hoogsensitiviteit wordt ook aangeduid als hooggevoeligheid. Hoogsensitieve mensen hebben een verhoogde tot extreme gevoeligheid voor externe prikkels. Indrukken komen veel sterker bij heb vinnen dan bij de meeste mensen.  .

 

Hierdoor worden ze makkelijkehid afgeleid, niet alleen met hun bezigheden, maar ook van hun eigen ideeën, behoefeten, verlangens en dus ook van hun eigen identiteit.

Groene vetplant
Bloemen Decoraties

Jezelf wegcijferen

HSP-ers stemmen zich stemmen zich voortdurend af om anderen en cijferen zichzelf weg. Ze zijn eerder bezig met wat een ander belangrijk vindt dan met wat ze zelf belangrijk vinden. Als ze een eigen mening hebben, dan worden ze daan weer heel makkelijk van weggehaald. 

Himalaya

Richting en Focus

Het ontbreekt HSP-ers aan richting en focus.  Door de grote gevoeligheid voor externe prikkels vermijden ze het liefste grote drukte, waar veel mensen bij elkaar zijn ... grote festivals, discotheken, ... 

Het levert als HSP-ers zoveel prikkels op dat je er soms dagen van moet bekomen.  Dit geeft op sociaal vlak de nodige problemen.  Daarnaast heb je HSP-ers die juist verslaafd zijn aan deze hoeveelheid prikkels,

ook wel Highly sensitive sensation seekeers genoemd.

Dit zijn de specialisten in het herhaaldelijk vervallen van burn-out, zij weten niet van ophouden, kennen hun eigen grenzen niet en willen die vaak ook niet kennen.

Himalaya
bottom of page